Wat is een opfriscursus?

Wat is een opfriscursus?

jul 7, 2019 Blog by Toppertje

Een opfriscursus is een cursus autorijlessen voor mensen die wel hun rijbewijs hebben maar al een langere tijd geen auto hebben gereden.

Vandaag gaan we dieper in op de opfriscursus. Wat houdt het in en voor wie is het geschikt?

Wat houdt het in?

Een opfriscursus bestaat vaak uit een klein aantal lessen waarin alle onderdelen nog even worden ‘opgefrist’. Denk hierbij aan fileparkeren, snelweg rijden, hellingproef etc. Omdat mensen die een opfriscursus nemen al hun rijbewijs hebben en weten hoe ze moeten rijden hoeven de basisonderdelen niet lang geoefend te worden.

Voor wie?

De opfriscursus rijlessen is geschikt voor mensen die een aantal jaar in het buitenland hebben gewoond en daardoor lange tijd geen auto hebben gereden. Door een opfriscursus wordt je binnen no-time weer klaargestoomd om de Nederlandse wegen te betreden.

Ook voor mensen die een auto ongeluk(je) hebben gehad kan een opfriscursus handig zijn. Sommige mensen durven een tijdje niet meer in een auto te stappen nadat ze een ongeluk hebben gehad. Dit is heel normaal en begrijpelijk. Toch is het ook onnodig en erg zonde. Een opfriscursus helpt je om weer vertrouwen op te wekken.

Ook iets voor jou?

Zelf behoefte aan een opfriscursus? Bekijk onze rijschool Amsterdam pagina en vul het formulier in om met ons in contact te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *